Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
1.1k
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Selamlar. Ben sicil limanimi değiştirmek istiyorum. Prosedür nasıl işliyor ve bu değiştirme işlemi ne kadar sürede yapılıyor. Teşekkür ederim

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Bu epey meşakkatli ve zorlayıcı bir işlem. Öncelikle bağlı bulunduğun sicil limanına mazeretini bildiren bir dilekçe ile başvuruyorsun. Daha sonra onlar sana mazeretinin uygunluğunu inceleyip onay formu veriyorlar. Bununla beraber geçiş yapacağın liman başkanlığına başvuru yapıyorsun. Tüm sicil dosyalarının taşınması 3 ay - 6ay arası olabiliyor.

Ancak tavsiyem ise bu işlemi yaptırmamak. Çünkü sicil numarası değişikliği oluyor. Bundan dolayı sicil dosyanda karma karışık bir sistem oluyor. Özellikle terfilerde eskiye dönük evrakın sicil dosyanda bulunmamasından dolayı işler çok fazla uzuyor. Misal 2. Kaptan olacağında, sicil dosyandaki stajyerliğinden kalan staj evrakı eksik çıkıyor yada taşıma esnasında kaybolmuş oluyor. Bunu yerine koyabilmek için bir ton uğraşıyorsun.

Şu anda zaten herşey Gemi Adamı Bilgi Sistemi üzerinden online yapıldığı için sicil limanının çok bir önemi kalmadı. Bütün formlarını ve taleplerini bu sistem üzerinden yaparak Sefaköy'deki merkeze posta yoluyla gönderiyorsun.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

16 Online
0 Uye ve 16 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 5353
Dunku Ziyaretler : 4080
Tum Ziyaretciler : 16953614
...