Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
786
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Merhabalar ben bu yıl üniversite sınavına girdim sınava eşit ağırlık olarak girdim son anda kaptan olmaya karar verdim puanım yettiği halde sayısaldan aldığı için giremedim kuzenim uzak yol kaptanı onunla konuştum ne yapabiliriz diye dedi yakın yol oku tyt den iki senelik ehliyet yükseltirsin dedi onun dediğini yaptım fakat ehliyet yükseltme durumu çok sıkıntıymış ben de ne yapacağımı bilemedim  amcam makineci gemide onunla konuştuk dedi kaydını dondur ingilizce öğren bu sene seneye Batum'da batumi state maritime academi adlı okulda ücrete tekabül uzak yol kaptanlığı okuyabilirmişim baya araştırdık okul tanınıyor yök tarafından Odessa da olabilirdi fakat bölüm dili Ukraynaca olmuş ben de şuan da iki yıllık bölümümü(yakın yol 3000 grostonluk deniz ulaştırma ve işletme)dondurup ingilizce öğreniyorum ve bayağı da ilerledim önerirmisiniz mantıklımıdır yaptığım denklik almamda sorun olurmu 4 yıl okuyup bitirdikten sonra?bilgisi olan varsa lütfen yanıtlasın umarım yanıtlarsınız çünkü başka seçeceğim kalmadı bu arada amcam tekrar sınava hazılanmıyim haklı olarak 1 sene kaybetmemem için böyle bir yola başvurduk...

1 cevap

+1 oy
Usta Denizci
Batum pek bilinmiyor Odessa'nın mezunu daha aktif piyasada.

Ukrayna'dan mezun olursan Türk bayraklı gemilerde çalışamazsın,yabancı bayrakta çalışırsın.Maddi durum elveriyorsa ve ben yükseltemem,tamamlayamam diyorsan Odessa düşünülebilir.
Acemi Denizci
düzenledi
Ben yükseltemem derken ehliyeti kast ettiniz sanırım yanıtınız için çok teşekkür ederim peki denklik alabilirmiyim alamazsam ülkemde(Türkiye de) önlisans mezunumu sayılırım? Kesin gidicem de abi bu sene ikisinden birine Ukrayna ingilizce eğitime devam ederse oraya Batum'da ingilizce veriliyormuş zaten o yüzden Batum'a gidicem yüksek ihtimalle inşallah abi Türk bayraklı gemiler dışında genelinde çalışabilirmiyim peki?
Usta Denizci
Ehliyetten bahsettim.

Denklik alındığına şahit oldum ancak şuan durum nedir bilmiyorum, ne desem yalan olur araştır.

Önlisans bölümünden mezun olursan evet sayılırsın hali hazırda dgs ile tamamlamamış olacaksın çünkü.

Dediğim gibi şartların elveriyorsa Ukrayna düşünülebilir mezun olunca mesleği yaparsın ama yurtta kalacaksan ve ülkenin ekonomik durumundan ötürü  yaşam standartları açısından çok bir şey bekleme Ukrayna adına.
Acemi Denizci
Aynen abi şey kafasındayım zaten gidin okuyim 3.5-4 yıl uzak yol ehliyetimi alim gemiye çıkim... ordan lisans bölümü okicam en kötü denklik alamazsam burda ne mezunu sayılırım abi?
Usta Denizci
Dediğim gibi okuduğun bölüme devam edip mezun olursan Deniz Ulaştırma ve İşl. mezunu sayılırsın.
Acemi Denizci
Yok abi tr dekine devam etmicem yakın yol olduğu için gidip seneye inşallah Batum'da veya Ukrayna'da deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği(uzak yol kaptanlığı) okicam orda okudum ettim diyelim ülkeme geldiğimde denklik alamazsam burda lise mezunumu sayılırım?
Usta Denizci
Evet lise sayılırsın
Acemi Denizci
Ama sonuçta uzak yol kaptanı olduğum için groston sınırı olmadan tr bayraklı gemi hariç birçok gemide uzak yol kaptanlığı yapabilirim dimi?
 

bu arada çok teşekkür abi yanıtladığın için zahmet olmadı umarım... :)))
Usta Denizci
Evet elinde mesleğin olur, türk bayrak dışında çalışabilirsin.

Rica ederim, sorun yok :)
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

12 Online
1 Uye ve 11 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 2171
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16767655
...