Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
355
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Dostlar merhaba, tek hayali denizcilik olan bir dostunuz olarak size danışmak istiyorum. Ben gemide makine muh. olarak çalışmak istiyordum, ytü hedefimdi ama puanim maalesef yetmedi. Bursa teknik üniversitesinde gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği bölümünü okuyabiliyorum ancak üniversitede bölüm henüz yeni ve hiç bilgi bulamadım internette, sizin tanıdığınız falan var mı eğitim alan, bölüm nasıldır, okuması çok mu zor? Makine mühendisliği derslerinin zorluğundan bahsederler hep, sizce 4 senede okunmayacak kadar zor mu? Ayrıca 135k yaptım, amacim Çukurovada makine muh okuyup gemiye çıkmak için ek ders almaktı, sizce Bursa bunun için daha mantıklı değil mi? Son olarak bu bölümü okursam ve ek derslerini alırsam, gemiye çıkmamda normal gmim okuyanlara göre çok mu dezavantajda kalırım? Yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim, hayatımı ona göre çizeceğim.

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
mühendislik genel olarak zordur...gemiye çıkmak istiyorsan gemi ile ilgili bölüm oku...makine mühendisliğine gidersen iş çok uzar kendimden biliyorum.
Acemi Denizci
Yorumunuz için teşekkürler. Açıkçası obp geri atmasıyla, 2 soruyla cerrahpasa duim i kaçırdım, bu puan aralığında istediğim gemi makineleri işletme de olmadığı için bu üniversite tek seçenek gibi kalmıştı. Açıkçası amacım Çukurova makine yazıp yatay geçiş yapmaktı, eğer yapamazsam da sonuçta eğitimi iyi olan bilinen bir yerde okumuş olacaktım, ancak siz gemiye çıkmak için makine okuma diyorsunuz, yani sizce bu risk alınır mı? Hiç bilinmeyen, daha 1 sene önce açılmış ve bursa gibi pahalı bir şehirde okunur mu bu bölüm? Tek isteğim gemiye çıkmak evet ama bilmiyorum ne yapacağım. Ayrıca makine okursam duim e yatay geçiş yapabiliyor muyum? Cerrahpaşa nin yatay geçiş şartı ortalama 4 üzerinden 2.5 olduğu için oraya geçme şansım olabilir gibi sanki. Siz ne tavsiye edersiniz, sizce cukurova okuyup yatay geçiş denemek mi daha mantıklı yoksa tüm zorluklara rağmen bursa mı?
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

18 Online
0 Uye ve 18 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3944
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16763189
...