Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
188
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
lise 2ye gidiyorum ve dil sinifi secmistim (sayisaldan kacmak icin) fakat bundan vazgectim ve gemi/denizcilikle alakali bi bolum okumak istedigime karar kildim bu yuzden bolumu sayisal olarak degistiricem ve gigmm (gemi insaati) ya da duim istiyorum. Fakat soyledigim herkes bana yapamayacagimi soyledi cok zor tehlikeli sayisal sec ama denizcilik yapma dedi :(

ayrica ozellikle cinsiyetimden vurdular :(( cinsiyetciligin cok oldugunu da soylediler (kizim) cinsiyet meselesi buyuk problem cikartir mi? is/staj bulmami etkiler mi? sizce duim mi daha iyi bir secenek yoksa gigmm mi? gigmm de benim begendigim bir bolum ama kalbimdeki duim

ayrica boyum mulakatta problem yasatir mi? 152yim kilo bazinda sorunum yok bmi 20,8
gozluk de kullaniyorum numaram cok yuksek degil sanirsam gozluk sıkıntı cıkarmıyormus ama antimetropim var (bir gozum yakin bir gozum uzak)

son olarak itu dusunuyorum cunku zaten istanbulluyum ve istanbulun dibinde bi yerde oturuyorum su an zaten alaninda da en iyi yer orasi yardimci olursaniz cok sevinirim her yerde ariyorum cevap

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Öncelikle GIGMM ve DUİM çok farklı bölümler. Birisinde geminin teknik çizimleri, dizaynı ve mekanik kısımları üzerinde yoğunlaşırken bir diğerinde ise gemi yönetimi ve yük hesaplamaları, seyir gibi konularda uzmanlaşıyorsun. Bu yüzden yeteneklerini isteklerinin önüne koyup karar vermen gerekir. Her ikisinde de bedenen çalışma istediğini tekrar hatırlatırım.

Kadın olarak herhangibir cinsiyetçilik yaşayacağını tahmin etmiyorum, 5-10 sene önce gemilerde kadınlar zorlukla staj/iş bulabilirken şimdilerde bazı şirketler tarafından pozitif ayrımcılıkla nispeten daha rahat iş bulabiliyor diyebilirim. Ancak gemilerde beden gücüne bağlı çalışma ve etkileyen faktörler (uykusuzluk, stres vs.) alışkın olman ve sürekli olarak bu şekilde kontratın boyunca çalışmanı gerektirecektir.

Göz bozukluğu ve diğer durumlar için sabit konularda listedeki gemiadamı sağlık raporu veren hastanelerdeki uzman doktorlara danışman faydalı olacaktır.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.2k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

26 Online
0 Uye ve 26 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 4563
Dunku Ziyaretler : 4650
Tum Ziyaretciler : 16977280
...