Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
493
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
İlk olarak denizcilik fakultesi icin kadinlarda 1.60 boy siniri oldugunu ogrendim ama boyum 1.60 degil... Buradaki baska bir yorumdan itü de boy sınırı olmadigini ogrendim ama emin degilim bunun hakkinda bilgisi olan var mi veya nerden bilgi alabilirim?? İkinci olarak uzun seferler olacagindan muhtemelen sosyal hayatımdan soyutlanıcam ama yine de bunu goze almaya hazirim bu cok sıkıntı olur mu yasamim acisindan Son olarak da kadin olarak is bulmam zor olur mu yoksa esit muamele mi gorurum?

2 Cevap

0 oy
Acemi Denizci
düzenledi
Üniversitede sene sonu stajları oluyormuş ve bildiğim kadarıyla mezun olduktan sonra bir deniz yılı staj yapmak zorundasın. Yanlışım varsa daha bilgili hocalarım düzeltirse sevinirim.
0 oy
Bilgin Denizci
Programların giriş koşulları hakkında bilgiyi https://yokatlas.yok.gov.tr/ bulabilirsin.

Kontratına göre 4-6 ay gemide olacaksın, evet sosyal hayattan soyutlanmak malesef tüm denizde çalışanların problemi.

Kadın olarak bazı firmalarda destek amaçlı pozitif ayrımcılık var, hatta Koç Holding gibi şirketler kadın zabitanlara eğitim süresince burs sağlıyor. (https://www.ditasdeniz.com.tr/burs.aspx)
Acemi Denizci
Yardımcı oldugunuz icin tesekkur ederim soylediginiz siteden giris kosullarina baktim ama boy konusunda belirli bir bilgi vermiyor. O zaman boy sınırı olmayabilir mi ? Beden yeterlilik sinavi gibi birsey de yazmiyor sadece saglik raporu yaziyor. Okullarla mail araciligiyla iletisime gecsem yardimci olurlar mi acaba?
Bilgin Denizci
Okulu telefon ile arayıp öğrenci işleri ile görüşmen daha faydalı olacaktır. Yoğun bir dönem olduğundan emaillere cevap veremeyebilirler.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

8 Online
0 Uye ve 8 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 18081
Dunku Ziyaretler : 3375
Tum Ziyaretciler : 16904807
...