Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
234
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Arkadaşlar merhaba ben makine mühendisliğinden mezun olmuş bir arkadaşınızım. İlgi alanım hep denizcilik tarafı oldu şu an tershanelere başvuruyorum ve bana sadece gemi inşaatı ve makineleri mühendisini alacaklarını söylüyorlar.
Ben de bu durumda kendime bu sektörde çalışmak için yol aramaya başladım ve gemi inşa ve makineleri bölümünde yüksek lisans yapmaya karar verdim. Yüksek lisansımı yaptıktan sonra firmalar başvuru yaptığımda beni gemi inşaatı ve makineleri mühendisi olarak görürler mi?

Yani bir makine mühendisi olarak bu alanda yüksek lisans yapsam yine aynı şekilde red edilir miyim? Sektörde olan arkadaşlarım böyle durumlarda bildiği tecrübelerini paylaşırsa çok mutlu olurum.

Edit: Asıl isteğim gemi inşaatında çalışmak arkadaşlar gemi makineleri diye bahsedince uzak yola gitmek istiyormuşum gibi duruyor böyle olmadığını belirtmek istedim.

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
öncelikle merhabalar..

hayır o ünvanı alamazsanız sadece o bilim dalında yüksek lisans yapmış olursunuz...yani gemi de yüksek yapmanız sizi gemi inşaa mühendisi yapmaz gemi inşaa lisans çıkışlı olmanız gerekir.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

9 Online
0 Uye ve 9 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 2513
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16761758
...