Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
611
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
düzenledi

Forumu başından sonuna kadar aradım fakat konuyla alakalı çok farklı şeyler okudum ve soruyu kendim sormak en iyisi olacak diye düşündüm.

  1. Kontrat sistemi tam olarak nasıl işliyor? Mesela 4+1 kontrat yaptım, bir sonraki kontratı ne zaman yapacağım ve bunun bir zorunluluğu var mı?
  2. Karada ne gibi alanlarda çalışılabilir ve karada çalışılan meslekler gerçekten bahsetmeye gerek duyulmayacak kadar az mı kazanıyorlar, yoksa forumun konusu bu olmadığı için mi bahsedilmiyor?
  3. Türkiyede genellikle 6+1 kontratlar yapılıyor diye duymuştum bu ne kadar doğru?
  4. Gönderiyi bulamadım fakat biri şöyle bir cevap yazmıştı: "3+1 kontrat yaptığını varsayarsak 2 ay tatil yapsan ve yeni kontrat için gemi bulaman falan 10 gün sürse...." diye gidiyordu. Bu ne kadar doğru?
  5. Yurtdışına çıkmak için en iyi mesleklerden biri iddiası ne kadar doğru?
  6. DUİM okuduktan sonra kısa mesafe çalışmak ne kadar mantıklı?

Güvenlik sorusu mükemmel bu arada. Şimdiden teşekkürler.

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Artık +'lı kontratlar pek piyasada kalmadı, çoğunlukla firmalar aylık maaşa dahil ettiklerini beyan ediyorlar.

Sorularına gelecek olursak;

1) 4 aylık bir kontrat yaptığında gemide 4 ay kalman gerekir. Geçerli bir mazeretin olmadan ayrılmayı talep etmen durumunda şirket yerine gelecek adamın gemiye katılış masraflarını (uçak bileti, vize, otel vs.) senden talep edebilir. Sonraki kontratın için gemiden indiğin zaman şirket ne zaman tekrar kontrata başlayacağını sorar. Genellikle genç zabitlere 1 aydan fazla izin vermezler (ellerindeki boştaki personele göre değişebilir)

2) Karada yapılabilecek işler sınırlı, haliyle herkesin hayali bir an önce gemiden kurtulup sabit bir pozisyona geçmek olduğundan açılan bir pozisyona yüzlerce kişi başvuruyor. Bu nedenle maaşlar gemi kadar iyi olmuyor. Zaten gemideki maaşları karada bulabilmek çok zor.

3) Genel kargo ve dökme yük gemileri genelde seferleri uzun olduğundan personel değişim problemi yaşanmaması açısından 6 veya 8 ay gibi kontratlar yapıyorlar.

4) 3 ay kontrat süresi sonrası 2 ay tatil genç yeni mezun zabitler için pek gerçekçi değil. Bu genellikle 2. Kaptan ve Gemi Kaptanı gibi tecrübeli personele önerilen bir kontrat biçimi. Gemiden herhangi bir kontrattan ayrıldıktan sonra şirket bir sonraki kontrata ne zaman çıkabileceğini sorar ve buna göre ayarlama yapar. Örneğin 1 ay tatil yapma talebin olursa 3. haftasında katılım için ararlar. Eğer geçerli mazeretin olmadan katılım yapmayı reddedersen 2 defa arama biraz daha geç gelir yada hiç gelmeyebilir.

5) Kağıt üzerinde yurtdışına çıkıyorsun hatta aynı gün içerisinde 3 ülkede bile bulunabiliyorsun. Ancak yaşam veya gezmek için en yanlış mesleklerden birisi.

6) Genellike evli olan arkadaşların tercihi bu yönde oluyor, akşamları evde olabilimek ve ailesiyle daha fazla vakit geçirebilmek için yakın sefer yada kıyısal sefer (şehir hatları) tercih ediyorlar.
Acemi Denizci
Sormayı unuttuğum bir soru daha var:

Gemi İnşaat ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümünden mezun olan birisi de ekstra bazı dersleri alarak uzunyol yapabiliyor diye okudum. Bunun dezavantajları var mıdır?
Bilgin Denizci
Bildiğim kadarıyla sadece Yıldız Teknik'te direk Uzakyol Vardiya Mühendisliği veriliyor. Diğer okullarda ek kurs alman gerekli. Bu hem ücret olarak hemde iş bulma açısından dezavantaj yaratabiliyor. Eğer aynı işe Gemi Makineleri Mühendisi başvurursa onu alıyorlar, normal makine mühendisliği veya gemi inşaadan intibakla Uzakyol Vardiya Mühendisi olduğunda ihtiyaca göre değişmekle beraber daha zorlayıcı mülakat vs. yapıyorlar.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

8 Online
0 Uye ve 8 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1462
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16766946
...