Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
131
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Geçen sene bu foruma anadolu lisesinde 9. sınıf olduğumu ancak denizcilik liselerini hala gitme isteğimin olduğunu belirtmiştim. Şu an 10. sınıftayım ve hala bu istek içimde. Bazı sebeplerden dolayı 8. sınıfta denizcilik liselerini tercihlerime yazamadım. Eve yakın,yürüme mesafesi olan bir denizcilik lisesi var : Hacı Rahime Ulusoy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi. Bu lise nasıldır? Eğitimi iyi midir? Ayrıca ailemi anadoludan mesleğe geçmeyi nasıl ikna ederim? Kolayca yapamam bunu özellikle sektör denizcilik diye. 2 sene daha dişimi sıkıp DHO,olmazsa DUİM girmek istiyorum ama buraya gidene kadar denizcilik derslerini görmek istiyorum. Her gün içimi kemiren bir olay bu. Derste bir anda aklıma takılıyor,kendimi hayal ediyorum gemide. Şu an anadolu lisesinde resmen sürünüyormuş gibi hissediyorum buda zoruma gidiyor. Liseden kolayca gidebilmek için Tübitak 4006'da görevli olup 1 hafta derslere girmedim sonrada sınav haftası girdi araya ve 2-3 tane derse çalışmadım. Son çare okula çağırttıracağım velilerimi. Sizce ne yapmalıyım? Yardımcı olabilecek var mı?

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Denizcilik lisesi mezunlarının temel hedefi 2 senelik Meslek Yüksekokullarıdır. Bu nedenle DUİM hedeflliyorsan Anadolu Lisesi'nde kalman daha faydalı olacaktır.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

6 Online
0 Uye ve 6 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1139
Dunku Ziyaretler : 9046
Tum Ziyaretciler : 16969207
...