Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
3.5k
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Önceki yıllarda bu konuda bir sürü şeyler dönmüş. Ama aradan çok zaman geçti ve bu başlığın tekrar açılması gerek diye düşünüyorum.

Piri Reis hem kampüsü ile hem eğitim kalitesiyle İTÜ nün önünde gözüküyor bu reddedilemez bir gerçek. Ama İTÜ nün de piyasada ismi var. Açıkçası 30-40-50000 gibi bir sıralama bekliyorum. Şu anda da aklımda Piri Reis var.

Sırf ismi yüzünden İTÜ mü yazmalıyım yoksa bir önemi yok mu üniversitenin? Hali hazırda iyi seviyede İngilizceye sahibim ve bir dil daha öğreniyorum. Türkiyede de çalışmak istemiyorum. Yabancı bayrak gemilerde geldiğm üniversitenin bir önemi olur mu eğer kendimi çalışma alanında kanıtlarsam?

Gerçekten keşke İTÜ ismini hak eden bir üniversite olsaydı. İnternet sitelerine bile bakmıyorlar. Bazı sayfaları açılmıyor.

Piri Reisten mezun olsam, yabancı dilim olsa ve ortalama puanım yüksek olsa yine de piyasadaki İTÜ mezunu kayırma sorunsalına takılır mıyım?

2 Cevap

0 oy
Usta Denizci
İTÜ ŞÜPHESİZ İYİ, KÖKLÜ VE KALİTELİ ZABİ YETİŞTİREN BİR OKUL LAKİN SON ZAMANLARDA GEREK OKULDAKİ HİYERAYSİNİN AZALMASI GEREK %30 İNGİLİZCE OLMASI SEBEBİYLE PİRİ REİS BİR ADIM DAHA ÖNCE GEÇTİ.PİRİ REİS ÇOĞUNLUK OLARAK DENİZCİLİK ÜZERİNE OLDUĞU İÇİN EGİTİM DE DAHA ÖNDE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.İS KONUSUNA GELİRSEK PİYASADA ŞUAN MAALESEF OKULCULUK VAR VE DEU,PRU VE DE İTÜ MEZUNU YÖNETİCİLER DAHA FAZLA AMA ŞU DA UNUTULMAMALİ KİŞİ KENDİNİ GELİŞTİRMEZSE HİÇBİR YERDE İŞ BULAMAZ NERDEN MEZUN OLURSA OLSUN
Usta Denizci
İTÜ Mezunu musunuz?
Usta Denizci
Malesef değilim.
Usta Denizci
Mahsuru yoksa hangi okul mezunusunuz?
Acemi Denizci
Hocam yani ben kendimi ne kadar geliştirirken geliştirmeyi yine de bu okul engeline takılır mıyım?
Usta Denizci
Kardeşim nereden mezun olduğumun önemi yok, ama İTÜ'yü de biliyorum.
0 oy
Acemi Denizci
Şahsi fikrim tamamen PRÜ'den yana. İsim etiketi bakımından itü önde olsa bile Prü'nün denizcilik bakımından yükselişte olan bir üniversite olduğunu rahatça görebilirsin. Piri Reis'te okuyup ortalamanı yüksek tuttuktan sonra, eğitim gemisinde de işler yolunda giderse bir sorun olacağını sanmıyorum. Yine de gönlünden geçeni yazmanı dilerim
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

6 Online
0 Uye ve 6 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1775
Dunku Ziyaretler : 3399
Tum Ziyaretciler : 16721167
...