Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
1.7k
Stajlar kategorisinde Acemi Denizci
Gemi Makineleri Isletme Muhendisligi son sinif ogrencisiyim,stajlarimi Kuruyuk gemilerinde tamamladim lakin Tankerlerde calisma karari aldim,su an elimde kuruyuk icin olan belgeler ve ekstradan tanker tanitimlarinin hepsi var ileri egitimleri nasil alabilirim tekrar staj mi yapmam gerekecek ve ne kadar sure? Ayrica bu tanker icin yapcagim staj hizmetlerini nereye saydiracagim ?

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci

TANKERLERDE ÇALIŞAN GEMİADAMLARININ EĞİTİMLERİ VE BELGELERİ

Sözleşmenin V/1-1 ve V/1-2 Kuralları ile Kod Bölümünün A-V/1-1 ve A-V/1-2 Kısımları hükmü uyarınca,

Petrol ve kimyasal madde tankerlerinde çalışan tüm gemiadamları,

  • Petrol ve kimyasal madde tankerlerinde yük işlemleri için temel eğitimi,

    Zabitanlar ile operasyondan sorumlu tutulan personel ise ilave olarak 
     
  • Petrol tankeri işlemleri eğitimini,
  • Kimyasal tanker işlemleri eğitimini,

    Sıvılaştırılmış gaz tankerlerinde çalışan tüm gemiadamları,
     
  • Sıvılaştırılmış gaz tankeri tanıtım eğitimini,
    Zabitanlar ile operasyondan sorumlu tutulan personel ilave olarak
  • Sıvılaştırılmış gaz tankeri işlemleri eğitimini,

    almak zorundadır 

    İçerikleri ve süreleri Eğitim-Sınav Yönergesinde belirlenen yukarıdaki eğitimleri, öğrenim-eğitimleri sırasında başarılı olarak gördüklerini belgeleyen veya İdare tarafından onaylı eğitim kurumlarında gören gemiadamlarına, İdare tarafından,belgeleri verilir. 

    Yukarıda belirtilen ileri eğitim belgelerine sahip olmak için gemi adamlarının, yukarıda sayılan eğitime ilave olarak; 

    a) İlgili tanker tipine göre düzenlenmiş yukarıdaki temel eğitim belgelerine sahip olmaları, 
    b) Düzenlenecek belgeye ilişkin tanker tiplerinde en az üç ay onaylı deniz hizmeti yapmaları veya ilgili tanker tipinde, donatım yönergesinde belirlenen personel sayısına ilave olarak bulunarak, en az üç yükleme ve boşaltma operasyonunda bulunduğunu içeren en az bir ay süreli eğitim almış olduklarını onaylı eğitim defteri ile ispatlamaları gerekir. 

    Yukarıdaki belgeleri almaya hak kazanan zabitler, geçerli belgelerinin süresinin bitmesinden önceki son altmış ayda en az üç ay sahip oldukları belgeyle ilgili tankerlerde deniz hizmeti yapmak veya yukarıda belirtilen eğitimleri tekrarlayarak belgelerini yenilemek zorundadır.
ben de daha önce tankere çıkmadım şu an uzakyol 2. mühendis yeterliliğindeyim, yönetmeliği okudugum halde kafa karışıklığı yaşıyorum. tankere çıkmak için temel tanker eğitimi alıp cüzdana işletip , bu cüzdan ile tankere çıkıp, 3 ay veya 3 yükleme boşaltma 1 ay koşulunu tanker üzerinde sağlayıp, gemiden indikten sonra ileri tanker eğitimini alıp, 3 ay staj veya 3 yükleme boşaltma ispatı belgeyle , ileri tankeri cüzdana mı işletiyorum. yoksa temel tanker ve ileri tanker eğitimlerini alıp (ki mersinde ileri tankeri boşa alırsın diyip eğitimi vermek istemiyorlar) , temel tankeri cüzdana işletip , ileriyi işletemeyeceğimizden elimizde eğitim belgesi ile tankere çıkıp, 3 ay ya da 3 yuk-boş 1 ay koşulunu sağlayıp, gemiden inince 3 ay veya 1 ay 3 yük-boş ispatı ile ileri tanker sertifikasını cüzdana işletip yola bu şekilde mi devam ediyoruz. Bu konuda yönetmelik sanki yeterince açık değil, halihazırda çalışan kimse varsa doğru yolun hangisi oldugu hakkında bilgi verebilir mi?
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

11 Online
0 Uye ve 11 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 8844
Dunku Ziyaretler : 3375
Tum Ziyaretciler : 16895570
...