Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
3.3k
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
arkadaşlar makine mühendisiyim ama sanırım 1 veya 2 yıllık bir eğitimle uzakyol vardiya mühendisi veya gemide baş mühendis olabiliyormuşuz. peki işverenler makine mühendislerine nasıl bakıyor yani gemi makinele mühendisleri varken makine mühendislerinin bu piyasada şansı ne kadar ve eğitime 2 yıl harcamaya değer mi?

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Ek eğitim alarak, staj, gemiadamları sınavı ve dil sınavlarını tamamladıktan sonra Uzakyol Vardiya mühendisi olabiliyorsun.

Yine gemide 36 ay hizmet, gemiadamları sınavı, dil sınavı ile 2. Mühendis daha sonra tekrar 36 ay hizmet, gemiadamları sınavı, dil sınavı ile Baş mühendis olabilirsin.

İntibak eğitimlerinin normal makine mühendislere verilmesinin nedeni denizcilik eğitimi veren okullardan kısıtlı personel yetişmesiydi ancak son 4-5 sene içerisinde hem okullar çoğaldı haliyle mezun sayıları da artmaya başladı. Kurumsal şirketlerin bir çoğu Denizcilik Fakültesi kökenli Gemi Makineleri İşletme Mühendislerini tercih etmekte. Ancak mesleki ve iyi dil bilgisi ile sektörde kendine yer bulabilen makine mühendisliği mezunları da mevcut.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

16 Online
0 Uye ve 16 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1808
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16761053
...