Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
546
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Merhabalar,

üniversite seçimi konusunda kararsız kaldım ve  sorumu buraya sormak istedim. Duim okumak istiyorum. Eğer Türkiyede okursam İtü düşünüyorum. İtüden aldığımız lisansın uluslararası geçerliliği var mıdır veya başka herhangi bir ülkeden alacağımız lisanstan bir eksiği var mıdır ? Yurtdışında denizcilik eğitimi almanın ne gibi avantajları olur ve yurtdışında hangi üniversitelerden denizcilik eğitimi alınabilir?
 

teşekkürler

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
İtüden veya herhangi bir okuldan lisans almıyorsun. Sadece Uzakyol Vardiya Zabiti (Güverte) veya Uzakyol Vardiya Mühendisi (Makine) olabilmek ve T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın açmış olduğu Gemiadamları Sınavları (GOSS) girebilmek için uygun müfredatta eğitim alıyorsun. Dünyanın her yerinde IMO (Dünya Denizcilik Örgütü) tarafından belirlenen müfredata göre eğitim verilir ve eğitim içerikleri aynı olmak zorundadır.

Ancak Türk Ehliyeti ve Türk Pasaportu ile yabancı bayraklı gemilerde çalışmak istediğin zaman "Endorsement" adı verilen eş yeterlilik (Türk Ehliyetinin kabulü,onayı) belgesi alman gerekir. Bu da Panama,Malta,Liberya, Marshall Adaları vs. gibi bayraklarda alınabilmesine rağmen Avrupa,Amerika,Kanada vs. gibi ülkelerden Endorsement alınamamaktadır.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

10 Online
0 Uye ve 10 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 873
Dunku Ziyaretler : 3900
Tum Ziyaretciler : 16945054
...