Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
868
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
düzenledi
Merhaba , 15 yaşındayım . Anadolu lisesinde 10. sınıf öğrencisiyim . Denizcilik lisesine gitmek aklımda vardı ama kaptan vlog youtube kanalının sahibi kaptan abim artık denizcilik liselerinin işlevini yitirdiğini söyledi . Bende öyle düşünüyordum . Çevremdekilere de danıştım ve aynı cevabı verdiler. Zaten puanım da yüksekti tercihimi Anadolu Lisesinden yana kullandım sorularıma gelecek olursak:

1) 15 yaşında bir gence ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?

2) Kendim biraz kiloluyum ve hastanede tansiyon ölçtürdüğüm zaman çok heyecanlanıyorum ve de tansiyonum yüksek çıkıyor bu bir sorun olurmu sağlık raporu almamda?

3) Artık işine başlamış bir kaptan sağlık sorunu ile karşılaştığında neler oluyor? izinemi ayrılıyor? iyileşince tekrar dönebiliyormu ?  bu tarz soruları merak ediyorum .

4) Şuan ki halihazırda üniversitelerden ve kurslardan mezun olan öğrenciler arasındaki fark nedir

5) Günden güne dijitalleştiğimiz bu dünyada gemi kaptanlığı bu yapay zekadan ne kadar etkilenir ? bir kaptan bu soruma gemide illaki insan çalışması lazım insansız bir gemi düşünülemez dedi. bu konuda önemli olrak görüşlerinizi merak ediyorum .

6) Mezun olduktan sonra yabancı gemilerde yabancı insanlarla çalışabiliyormuyum ? yoksa bunun için başka kriterlermi var?

7) Bir kaptan nasıll emekli oluyor? 65 e kadar çalışabilirmi? şirket ödüyormu yoksa biz kendimizmi ödüyoruz?

Aklıma gelen sorular şimdilik  kadardı . Aklıma geldikçe sormaya çalışcağım . Bu siteyi kurduğunuz ve yazılan sorulara cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum . Sorularımı cevaplarsınız sevinirim .

1 cevap

+1 oy
Usta Denizci
Görkem kaptan daha detaylı güzelce cevaplar ama bu kadar soruyu görünce dayanamadım bende cevaplamak istedim.

1-) 15 yaşında bu kadar planlı yaşamaya çalışma, çoğu plan tutmuyor, aynı hataya düştüm şimdi pişmanım.

2-) Kilo çok fazlaysa sağlık raporunda sorun olabilir ama sanmıyorum, tansiyon sorun olmaz sonuçta tansiyon hapı vs kullanmıyorsun.

3-) Denizcilik çok nankör meslek, sağlık sorunu olduğu anda deniz hayatı biter, birçok kaptan okullarda kurslarda liselerde ders vermeye çalışıyor çünkü sağlık belgeleri iptal ediliyor ciddi sağlık sorunlarında.

4-) Fakültelerde tonaj sınırı yok, 2 yıllıklarda 3000 GRT sınırı var, kurslarda da 3000 GRT sınırı var, fark bu.

5-) Gemi sektörü yapay zekaya en son geçecek sektördür istisnasız. Gemideki işlerin %99 dümen tutmanın dışındaki işlerdir, yapay zeka anca dümen tutar. Gemideki işlerin çoğu zaten seyir dışı işlerdir ve sürekli uğraş gerektirir.

6-) En iyi şirketlerin tamamı bir şekilde yabancı personele geçiyor. Türkler sürekli kavga dövüş ettiği için, birbirlerinin kuyusunu kazdıkları için, itaatsizlik, kontrat tamamlamadan gemiden inme, her türlü üçkağıt ve şerefsizliği yaptıkları için, şirketler dahada yüksek ücretler verip "Filipinlileri vs" çalıştırıyor.

7-) Türk bayrağı taşıyan gemilerde şirket öder ama çoğu firma vergi indirimi ve beyaz bayrak olayından dolayı yabancı bayrak kullanıyor. Sigortan olsun istiyorsan kendin yatırıyorsun. Emeklilik zaten 65.
Acemi Denizci
cevapladığınız için teşekkürler.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

17 Online
0 Uye ve 17 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3179
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16762424
...