Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
631
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
düzenledi
Merhabalar ben gmim okumak istiyorum fakat şuan içinde bulunduğum durumdan dolayı sınavda yüksek puan yapmam çok mümkün değil KTÜ Girne üniversitesi gibi denizcilik fakültelerinde okumam durumunda iş bulma nasıl olur işsiz kalır mıyım denizciliği gerçekten seviyorum ve merak ettiğim bir konu daha var eğer Ukrayna'da okuyup oranın gemi adamı cüzdanını alırsak iş bulma durumu nasıl olur Türk firmalarda çalışabilir mıyım ?

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
İş bulabilmek tamamen sana bağlıdır.

Bütün dünyada denizcilik eğitimi veren kurumlar IMO (Dünya Denizcilik Örgütü) tarafından onaylanmış eğitim sistemini uygularlar. Yani bu eğitimden ne kadar verim alacağın tamamen seninle ilgili.

Bunun dışında iyi derecede ingilizcen olursa diğer adayların önüne geçersin.

Ukrayna'da okuyup YÖK'ten alacağın denklikle Türk gemiadamı cüzdanı alabilirsin. Ancak kurallar değişirse alamazsan Ukrayna cüzdanı ile Türk Bayraklı gemilerde çalışamazsın. Türk firmalarının sahip olduğu Panama,Malta,Liberya gibi bayraklı gemilerde çalışabilirsin.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

17 Online
0 Uye ve 17 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3238
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16768722
...