Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
279
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
düzenledi
Arkadaşlar çok acil yardımınıza ihtiyacım var. Makine mühendisliği yazıp (Çukurova ya da akdeniz) yatay geçişle gemi makineleri işletmeye geçmeyi falan düşünüyordum ancak bu sene İzmir'de gemi inşaatı ve gemi makineleri bölümü açılacak.

Şimdi sizden çok küçük bir ricam var; ben bölümün hocalarına baktım ancak tatmin olmadım, sanki vereceği eğitim çok da iyi olmayacakmış gibi ama işin uzmanı değilim tabii o yüzden bölüm hocalarının linkini bırakıcam, siz de bakıp yorumlarsanız çok sevinirim, tercih dönemi bitmeden burayı yazıp yazmayacağımı belirlemem lazım.

Eğitiminin iyi olacağını bilsem direkt en üst sıraya yazacağım bu arada, hem izmir hem de gemiyle ilgili bölüm, tam benlik işte ama kontenjanı bile 25 olması hep şüphe tohumları ekiyor.

Lütfen yardımcı olun https://gid.ikcu.edu.tr/Personel/Akademik/1037 https://gid.ikcu.edu.tr/Personel/Akademik/1036 https://gid.ikcu.edu.tr/Personel/Akademik/1038

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
seçti
 
En İyi Cevap
Öncelikle hocalara bakarak değil bölümün tüm imkanlarına bakarak (atölye, eğitim simülatörleri gibi) tercihte bulunman faydalı olacaktır. Yeni açılan bölüm mezunu olmanın diğer yanı eğitim yetkisi durumudur. Eğer eğitim yetkisi yoksa gemide çalışmak için gerekli evrakları alamazsın.

https://www.denizcisorucevap.com/2/universitelerin-yeterlilikleri-tarafindan-yetkilendirilirler
Acemi Denizci
düzenledi
Yorumunuz için çok teşekkürler, sitede uzakyol vardiya mühendisliğine baktım ve eğitim yetkileri yok, üniversitenin kendi labarotuvarı güzel gözüküyordu ancak eğitim simülatörü ile ilgili de bir bilgi bulamadım, üniversite tekin durmuyor sanırım.

Sizden son bir tavsiye isteyebilir miyim?  Bu olumsuzluklara rağmen burayı veya bursa teknikdeki gemi inşaatı falan yazmak mı daha mantıklı yoksa makine okumak mı? Zaten makine okursam amacım zaten ilk sene yatay geçiş denemek, olmazsa makine okumaktı. Ama aynısı bu bölüm içinde geçerli aslında, yazarım tutarsa eğitimi iyiyse belki kalırım kötüyse yatay geçiş denerim diye. Tek sıkıntı yatay geçiş beceremezsem bölümün zorluğundan korkuyorum, özellikle 3. sınıf dersleri beni çok korkutuyor, bana verebileceğiniz bir tavsiye var mı? Sizce ne yapmalıyım, önce Çukurova ve akdeniz makine mi yazmalıyım yoksa burayı mı?
Miço
Direk gemi makine okusan ?
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

14 Online
0 Uye ve 14 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3292
Dunku Ziyaretler : 4080
Tum Ziyaretciler : 16951553
...